Na většinu textu na tomto blogu se vztahuje můj copyright takže kopírujte pouze s uvedením zdroje.
On text is this blog applies my copyright, so you can copy only with presenation of source.

UPOZORNĚNÍ: Na tomto blogu vám hrozí nebezpečí nakažení nemocí FIS a taky možná konvertace k Hermannismu.
Fotka: U,u

Svařák

20. ledna 2013 v 18:30 | Bonnie |  Recepty
Ať na sjezdovce nabo doma tohle ohřívadlo nikdy nezklame. Můžete si koupit sáčky, v krabici nebo si doma uvařit vlastní.

RECEPT NA SVAŘÁK:
  1. Víno nalijte do kastrolu, přidejte skořici, hřebíček a citrón
    (nebo jakékoliv jiné citrusové plody dle vašich rozmarných chutí)
  2. Zahřejte, přidejte cukr a míchejte cca 3-5 minut
  3. Před konzumací ještě ochutnejte a případně doslaďte
TYPY K LEPŠÍ CHUTI:
  • Červené víno + vodka + rybízový džus = ruský svařák.
  • Víno nezahřívejte na více než 78,3 °C (při 1013 hPa;-), jinak se začne vypařovat alkohol.
  • Pokud nemáte teploměr a tlakoměr po ruce, můžete přiložit nad hladinu sirku - blafne, když se začne alkohol uvolňovat.
  • Přidáte-li do svařáku trochu másla, nemusíte si lámat hlavu s vypařováním alkoholu, nicméně toto doporučit nemohu;-)
  • Na Slovensku se více pije bílý svařák, tam tímto receptem nepřekvapíte!;-)
  • Citrón a cukr nemusíte do svařáku dávat, každý si může dochutit dle libosti.
  • Chcete-li vyšší intenzitu skořice, hřebíčku či badyánu, tak koření povařte ve vodě a téměř vyvařenou šťávu z koření vmíchejte do vína.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


Ville Valo kisssmile Laurikiss Lauri Aki smile cute
http://images.clipartlogo.com/files/ss/original/101/101942476/vector-finland-flag-heart.jpg